Sociedad

Les Escoles Oficials d'Idiomes perden un 20% d'alumnes en 4 anys

Segons dades del Departament d'ensenyament el curs passat es van matricular a les Escoles Oficials d'Idiòmes 43.596 estudiants, 10.000 menys que fa només 4 anys

Seu de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona(Google Maps)

La presidenta de l’Associació de professors de les Escoles Oficials d’Idiomes, EOIcat, Cristina Torrent, admet que cada cop desperten menys interés entre els alumnes però creu que el principal motiu és l'aparició de noves acadèmies privades que ho posen molt més fàcil a l'alumne. “La certificació del coneixement d’idiomes s’ha convertit en un negoci i això comporta una certa devaluació, perquè hi ha centres que oferten una certificació en dos mesos i això no és possible”. Potser massa.

El descens de les matriculacions s'ha notat a tota Espanya, en part perquè també les universitats han començat a oferir els seus propis cursos lingüístics que, tot i sortir més cars, també són més flexibles.

Els professors de les EOI admeten que alguns aspectes de la seva oferta “han caducat” i reclamen al departament d’Ensenyament ajut per modernitzar-se, sobretot pel que fa a l’oferta horària.

Som escola pública i hauriem de ser capaços d’oferir aquest servei. Hem de fer noves propostes de cursos més curts, més intensius” i que no comprometin durant tant de temps als estudiants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00