Sociedad

A Barcelona, a 30 com a màxim

La Guàrdia Urbana de Barcelona vol que a la capital catalana només es pugui circular a 30 quilòmetres per hora com a màxim. Ara el límit és de 50 quilòmetres per hora. Ja ho han posat sobre la taula de l'Ajuntament i creuen que és una prioritat i una necessitat per reduir el nombre de víctimes mortals d'accidents, que s'han disparat.

EFE

Barcelona

Quan un vehicle circula a 30 quilòmetres per hora i necessita frenar recorre fins a 11 metres abans d'aturar-se. En canvi, si va a 50 continuarà circulant durant 28 metres fins a poder parar del tot, segons els estudis de la Guàrdia Urbana. En un atropellament és una distància prou llarga com perquè les seqüeles siguin més greus, segons detalla en declaracions a SER Catalunya el cap de la unitat d'investigació i prevenció d'accidents de la Guàrdia Urbana, Manuel Haro.

Manuel Haro (Guàrdia Urbana): "50 per hora és una velocitat que pot provocar mort o lesions greus

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001403495/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La Guàrdia Urbana creu que en un 20% dels carrers, que són més amples i funcionen com una artèria bàsica, l'Ajuntament podria deixar l'actual límit de 50 per afavorir la fluidesa.

Des del mes de gener han mort a Barcelona 17 persones en accidents de trànsit, de les quals 6 eren vianants. Són sens dubte el col·lectiu més vulnerable i la reducció de velocitat els podria afavorir segons Haro, que està convençut que sense un canvi de mentalitat i d'actituds no serà possible avançar. "Hem de començar a pensar més en els altres quan conduïm".

Sobre com ha rebut la proposta l'Ajuntament, Haro assegura que no ha conegut mai en els 38 anys que porta de carrera i 20 a trànsit, "cap responsable que es negui a fer mesures per millorar la seguretat als carrers".

La tinent d'alcalde de mobilitat, Janet Sanz ha assegurat en el programa "Aquí, amb Josep Cuní" que la ciutat ja té un 50%de carrers on no es pot anar a més de 30 i per tant cal estudiar-ho bé abans d'ampliar la mesura.

Entrevista Janet Sanz, tinent alcaldia Ajuntament de Barcelona

26:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001403913/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tant Guàrdia Urbana com Ajuntament tenen clar que s'ha d'apostar fort per pacificar les carrers i garantir la convivència entre diferents vehicles: bicis, patinets, cotxes i motos amb vianants. Actualment ja hi ha les conegudes zones 30.

La primera prova pilot es va fer el 2006 amb 16 quilòmetres de carrers. Actualment hi ha més de 400 quilòmetres amb aquesta limitació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00