Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Un futur imparable?

Analitzem la utilitat i facilitats que tenen els usuaris del cotxe elèctric a casa nostra de la mateixa manera que mirem quin futur té per recórrer un vehicle que està cridat a substituir al de combustió actual.

A dalt drets: Victor Lasala i Alberto Subirats. Asseguts: Jesús Brezmes i Teresa Blanco. /

 

D'aquí 10 anys la meitat dels vehicles que es vendran seran elèctrics. És una de les primeres declaracions d'intencions que fan els nostres convidats amb matissos perquè el futur ningú l'ha vist. Ara bé, tots coincideixen amb la utilitat, practicitat, estalvi i facilitats (encara per implementar) que ofereix el cotxe elèctric i l'híbrid. 

Tot i que d'entrada és un cotxe més car que els de combustió tèrmica, el cost de la recarrega electrica d'un euro per cada 100km, el manteniment i la gratuïtat o tarifa reduida en zones d'aparcament fan que la despesa a llarg termini s'equipari a la d'un cotxe convencional. 

Avui n'hem parlat amb l'impulsor del primer màster a Espanya sobre la matèria, Jesús Brezmes,  i també amb el responsable de "Hybrid Tarraco " ell primer taller amb equipament exclusiu per recuperar i reparar bateries híbrides i elèctriques al Camp de Tarragona. Iniciatives pioneres que se sumen a d'altres com la de Oliva Motor que fa temps que aposten per aquest tipus de vehicles. També hem conversat amb una usuària i el regidor d'urbanisme de Reus Marc Arza. Ciutat pionera al Camp de Tarragona a l'hora d'establir punts de recàrrega a la ciutat. 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?