Sociedad
REFUGIATS

Arriben a Andorra els primers refugiats

Es tracta de dues famílies amb fills menors que des d'ahir ja reben el suport de voluntaris

Una imatge de les famílies a la seva arribada a l'aeroport del Prat, a Barcelona. / Comunitat de Sant Egidi

Andorra la Vella

Arriben les dues primeres famílies de refugiats sirians a Andorra.

A primera hora del matí d'aquest dijous, han aterrat a l'aeroport del Prat on han estat rebudes pels membres de la Comunitat de Sant Egidi i posteriorment han estat traslladades al Principat. Aquí els han donat la benvinguda representants del Ministeri d'Afers Exteriors i d'Afers Socials, Justícia i Interior en un acte privat.

En un comunicat, el Govern explica que després de compartir un dinar, els nouvinguts han estat acompanyats pels seus referents d'Afers Socials a les seves llars, on ja s'estan instal·lant. Destaquen també que no s'ha previst cap acte públic amb l'objectiu de procurar un procés d'acollida i integració d'aquestes families el més respetuós amb la seva intimitat.

Cal recordar que la seva acollida estava prevista pel mes de setembre però per qüestions buocràtiques amb el Líban s'ha endarrerit l'arribada. Es tracta de dues famílies, 2 adults i 2 adolescents i un matrimoni amb un bebè que viuran a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria en dos pisos cedits per Càritas i el Govern.

Pel que els altres 13 refugiats que ha d'acollir el país, es desconeix quan arribaran a Andorra, tot i que des de l'executiu asseguren que es preveu que ho puguin fer en els propers mesos.

L'acolliment és fruit de l'acord que van signar el passat mes de maig l'executiu i la Comunitat de Sant Egidi per obrir un corredor humanitari fins a Andorra.

Satisfacció de les ONG

De la seva banda, el col·lectiu Obrim-los, Obrim-les celebra l'arribada dels primers refugiats sirians al país.

Una de les seves membres, Blanca Riba, ha dit que estan molt contents per la notícia. Creuen que és un dels èxits de l'organització.

A partir d'ara, ha assenyalat, la plataforma centrarà la seva tasca en fer pressió perquè el Govern compleixi amb el seu compromís d'acollir unes altres tretze persones refugiades i en sensibilitzar la societat.

Riba també ha reiterat que continuaran treballant per aconseguir que es crei la llei del dret d'asil.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00