Últimas noticias Hemeroteca

El problema de Sud-àfrica en vies de solució?

La coincidència de la campanya citrícola sud-africana amb la nostra i la "taca negra" ja estan en l'agenda de la Comissària Europea Cecilia Malstrom

En La Llavor, l'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero explicava el que també diu a les cooperatives i a les associacions agràries: la Comissària Europea ja és conscient dels problemes de competència deslleial i plagues que genera la citricultura sud-africana.

Rodríguez-Piñero afirma que el problema ve de quan el govern d'Espanya, en mans del PP, va negociar les condicions de l'acord comercial amb Sud-àfrica. Ningú va informar a la Unió Europea de com podia afectar a la citricultura mediterrània. I ara les avantatjoses condicions a les seues exportacions que coincideixen amb la campanya d'ací i als quals se suma el deficient control de plagues que afavoreix l'arribada de cítrics afectats per la "taca negra".

El canvi de sensibilitat davant eixos problemes per part de la Generalitat i del govern d'Espanya ha servit per a que la Unió Europea prenga cartes en l'assumpte davant un problema que desconeixia.

També en La Llavor

Parlem amb Pablo Quintana, qui ha engegat un projecte per a construir amb palla d'arròs. Explica Quintana en La Llavor que eixa palla, seca, és perfecta per a poder realitzar construccions ecològiques i molt resistents. Fins i tot proposa que es destine a la construcció d'aules provisionals en els col·legis que les necessiten i que substituïsquen els barracons.

València acull des de dijous passat i fins demà la cinquena trobada de la Construcció amb Palla i que pivota, en aquesta ocasió, precisament sobre la palla de l'arròs i les seues possibilitats.

I els acostem els detalls d'un concurs literari escolar: "Una vinya amb història". Els alumnes dels col·legis i instituts de la comarca d'Utiel-Requena poden participar en aquest certamen, impulsat per la DO, que vol posar en valor la importància que el raïm i el vi tenen a la comarca.

Els participants, a més, precisen de la figura del "col·laborador": un familiar o conegut que estiga relacionat amb el sector i que siga qui pose en coneixement de l'escolar històries, anècdotes... que després puguen plasmar-se en les històries que competeixen.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?