Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 19 de Enero de 2020

Otras localidades

Segons els experts, un horari fixe pot ajudar fins i tot a disminuir el càncer i el consum d'alcohol i tabac

Aquest cap de setmana hi haurà canvi d'hora. A les tres de la matinada tornaran a ser les dues. Quins efectes té això sobre la salut? N'hem parlat amb els experts Trinitat Cambras i Javier Albares.

Cambras, doctora en farmàcia i llicenciada en psicologia explicava: "Afecta el cos i a l'organisme. La gent sensible encara ho nota molt més. Per això crec que no cal posar un col·lectiu en risc amb una decisió que no demostra que hi hagi estalvi econòmic ni cap benefici".

Per la seva banda, Albares, especialista en neurofisiologia clínica i medicina de la son defensava també l'estabilitat horària. "Un horari fixe pot ajudar fins i tot a disminuir el càncer i el consum d'alcohol i tabac. A més, millora la salut cardiovascular i el patró de son".

D'altra banda, els sanitaris han defensat que tampoc és bo que al matí hi hagi poca llum, ja que pot afectar molt a la salut.

Tant Cambras com Albares asseguraven: "L'horari més aconsellat seria el +1 (el d'hivern) perquè canviar dues hores de cop (horari d'estiu) seria massa radical i molt difícil de fer. Si ens quedem a l'horari d'hivern estarem més a prop de la reforma horària".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?