Sociedad
CIBERDELICTES

Prevenir per ho haver de curar

El nombre de ciberdelictes ha crescut al Camp de Tarragona. La majoria són per estafes amb targetes robades però hi ha altres ciberdelictes que passen per l'extorsió a empreses. D'aquí que la ciberassegurança va a l'alça.

Fèlix Oliva de “Protego Insurance Consulting / Jordi Cartañá

Entrevista ciberassegurances (29/10/2018)

17:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000129175/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

Atacs pirates, suplantació de personalitat, xantatge a treballadors no són les paraules claus d’un nou thriller d’acció de Hollywood sinó el pa de cada dia amb que es poden trobar des de petits despatxos a grans empreses del nostre territori. Els ciberdelictes creixen. Al Camp de Tarragona el 2017 se’n van denunciar uns 2.470 però la xifra és molt major perquè els que es refereixen a atacs informàtics a empreses costen de denunciar. El Ransomware és un dels més espectaculars, però no el més freqüent, pel que a través d’un programa els arxius d’una empresa queden bloquejats. Si es volen recuperar caldrà pagar un rescat que no és garantia de restitució dels béns.

Segons Fèlix Oliva de “Protego Insurance Consulting”, avisa que aquest any i sobretot l’any que ve creixerà el xantage a treballadors d’empreses. Això és entrant dins els telèfons mòbils o ordinadors i en cas de trobar material ínfim sensible els delinqüents amenacen a la víctima amb fer públic imatges o documents comprometedors si no els fan una transferència en bitcoins des del fons de l’empresa on treballen.

 Com ens en podem protegir?. Com actua una ciber assegurança?. Us convidem a escoltar l’entrevista que adjuntem.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00