Sociedad
SUCCESSOS

Creixen els ciberdelictes a Tarragona

A la demarcació, l'any passat es van registrar prop de 2.500 casos, la majoria relacionats amb fraus a targetes de crèdit.

Cotxe dels Mossos. / ACN

Tarragona

Una de les modalitats d'aquests delictes a la xarxa que més creix és la d'encriptació d'arxius a les empreses i el xantatge als treballadors: se'ls obliga a pagar si volen recuperar les dades.

Des del 2013, els Mossos d'Esquadra estan investigant una desena de casos de Ransomware que s'han denunciat a la demarcació. És un atac a empreses amb un programa que encripta els arxius i bloqueja l'accés al sistema informàtic; Per a poder-hi accedir de nou, els empresaris han de pagar un rescat en bitcoins que equivaldria a més de 3.000 €. Jordi Domènech, inspector de ciberdelictes dels Mossos d'Esquadra, explica que el fet de pagar “no és garantia de recuperar les dades”.

Garanties d’evitar ensurts

La ciberassegurança és un producte cada cop més demandat: l'ofereixen asseguradores que fan una diagnosi dels sistemes de segurat d'una empresa i que en cas d'atac assumeixen el cost de l'incident. Fèlix Oliva, director General de Protego Corredoria de Seguros, avisa que la modalitat que està creixent més és la del xantage a treballadors de les empreses.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00