Sociedad

3 rescats cobrats per imprudència

El director dels bombers diu que és molt difícil determinar quan es pot multar i quan no

Imatge de l'operatiu que s'havia instal·lat al Parc de Bombers de Puigcerdà / Marta Lluvich ACN

Girona

La Generalitat ha cobrat 3 rescats a les comarques de Girona des que l'any 2011 va anunciar que començaria a fer-ho en casos d'imprudència. El director dels bombers diu que és molt difícil determinar quan es pot multar i quan no.

La multa més quantiosa la va pagar un esquiador que, l'any 2011, va sortir de pistes a l'estació de Masella i va provocar un allau. Li va costar gairebé 2400 euros. Hi ha hagut dos altres rescats amb la factura corresponent com el de tres persones que, també l'any 2011, van creuar el riu Muga, a l'Alt Empordà, per un pas on estava prohibit. Els va costar 507 euros.

I l'últim va ser el 2014, un rescat d'una parella que feien la ruta Ribes de Freser-Queralbs i que mentre tot el dispositiu els buscava, van marxar amb el seu cotxe sense avisar que havien pogut tornar. Van haver de pagar 838 euros.

El director general dels bombers, Manel Pardo, ha dit a l'Aquí Cuní que hi ha situacions en què es fa difícil decidir si s'ha de cobrar o no el rescat.

Manel Pardo: "És molt complicat demostrar imprudència"

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000169334/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els bombers no saben encara si faran pagar el rescat a la parella de Sabadell que es va perdre el cap de setmana passat a Meranges i van localitzar dilluns al matí a l'altra banda de la frontera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00