Sociedad
CULTURA I TRADICIONS

Halloween i panallets, dues tradicions igual de modernes.

Amb Salvador Palomar descobrim els orígens de dues festes dedicades als difunts amb més semblances de les que podríem imaginar i amb una visió complementària més que d'enfrontament entre carbasses i panellets.

Salvador Palomar / Jordi Cartañá

Entrevista Salvador Palomar (31/10/2018)

19:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000054859/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

Quan ens plantegem si la festa anglosaxona de Halloween acabarà devorant la castanyada i els panellets ens podem trobar que anem errats en fer aquest plantejament. Axí és com ho hem vist després d'escoltar les reflexions i explicacions de l'investigador de la cultura popular Salvador Palomar. Aposta per una visió i actitud integradora i de convivència entre ambdues tradicions. De fet ens recorda que de carbasses amb llums ja se'n feien anys enrere als pobles catalans. La festa de Halloween d'origen europeu s'ha espectacularitzat un cop ha passat pels sedàs dels nord-americans però no deix de ser una festa en record dels difunts com ho es tots sants.

Amb Palomar també ens acostem a les rifes de panellets i confitures tant característiques de Reus i assenyala l’Orfeó Reusenc com un indret que encara es celebra tal i com es feia en els seus orígens més remots.

Una entrevista que us convidem a escoltar perquè esfondra la visió d'antagonisme entre Halloween i Castanyada.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00