Últimas noticias Hemeroteca
CONGRESO DE LOS DIPUTADOS CONGRESO DE LOS DIPUTADOS Vuelve la actividad con debates de decretos clave para Sánchez

La fibra òptica arriba a la meitat de les llars gironines

El ministeri promet invertir gairebé 20 milions d'euros a la demarcació

La cobertura de la fibra òptica només arriba a la meitat a les llars de les comarques de Girona. El govern de l'estat reconeix que és una dada del tot insuficient. Els experts alerten de les desigualtats a les zones rurals.

La prioritat pel govern central és l'expansió del 5G, però abans cal portar la cobertura a tot el territori. El sector de les telecomunicacions està liberalitzat, però el govern assegura que fomenten la banda ampla en la mesura que poden.

El ministeri promet invertir gairebé 20 milions d'euros a la demarcació per desplegar xarxes ultraràpides allà on no hi ha incentius per la iniciativa privada, per arribar a una cobertura del 95% de la població de la província.

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, reconeix que per ara la cobertura és insuficient. Ho ha dit al Senat arran d'una pregunta d'Esquerra Republicana, que demana evitar la bretxa territorial.

La cobertura de banda ampla superior o igual a 30 megabits per segon és del 60% de la demarcació, és una dada millor que altres anys però que demostra que les comarques de Girona encara estan molt per sota de la mitjana catalana, que està al 85%.

Fins i tot, en la velocitat més baixa, de 10 megabits per segon, Girona està a la cua de Catalunya. També està al final de tot en tecnologies com l'ADSL.

La Diputació de Girona, alhora, ha aprovat una moció per encarregar al consorci Localret que estudiï la provisió de la banda ampla i que es desplegui aquesta tecnologia aprofitant les obres a les carreteres locals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?