La LlavorLa Llavor
Gastro

Elena Cebrián disposada a seguir

Satisfeta amb el treball realitzat aquests anys, confirmat amb el pressupost del seu departament per a 2019, Cebrián estaria disposada a seguir al capdavant de la Conselleria d'Agricultura

La llavor (10/11/2018)

La llavor (10/11/2018)

29:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000349054/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

La Conselleria d'Agricultura té consignats en els pressupostos de la Generalitat que segueixen el tràmit parlamentari; més de 400 milions d'euros. Una quantitat que retorna eixe departament als números de 2011. Un augment per a seguir incidint en les línies polítiques marcades al llarg de la legislatura. Línies que a la consellera Elena Cebrián li agradaria mantenir. Per açò es mostra disposada a seguir.

Perquè considera fonamental seguir restructurant el nostre model minifundista darrere d'un altre més competitiu i rendible per a l'agricultor. 20 milions d'euros dedica enguany el pressupost de la Generalitat a eixe capítol que compta amb dos eines legals: la Llei d'Estructures Agràries i, a més xicoteta escala, la Llei de l'Horta. Una altra línia fonamental en la política impulsada per Cebrián és la producció ecològica. En aquest capítol, com en la pesca, són clau els fons europeus. Només per a la recerca en exie camp la conselleria destina per al pròxim any 33 milions d'euros.

L'aigua és un altre pilar de la política d'Elena Cebrián: aposta per la depuració i la reutilització. És clau seguir modernitzant el regadiu, ho farà la conselleria amb 18 milions, i seguir treballant en obres com les del post-transvasament Xúquer-Vinalopó; millores de proveïments, neteja i condicionament de barrancs...

A tot l'anterior s'hi afegeix nou concepte de gestió forestal centrat a "recuperar la capacitat de gestionar el territori" (el pressupost ací es multiplica per dos amb 47 milions) i de fer-ho més rendible aprofitant el bosc com a generador econòmic (recuperant pràctiques desaparegudes) i fent-ho, així, més resistent als incendis forestals.

No oblida la consellera la necessitat de seguir treballant contra les plagues: la xylella que no té remei, però també unes altres que ens afecten. Per a açò destina 44 milions. I en la investigació està, precisament, una de les espines clavades de la consellera i per les quals volguera seguir. Ha aconseguit que augmente el pressupost, però cal més. I vol recuperar personal per a atendre agricultors, pescadors, ramaders.

També en La Llavor

Les nostres seccions habituals i una andanada important llançada des de la Séquia Reial del Xúquer: es queixen que es demane sempre més aigua per a l'Albufera com a única solució per a tots els mals del llac quan, en realitat, segons el secretari general d'eixa séquia, Juan Valero de Palma, haurien de cessar tots els abocaments contaminants que segueixen anant al llac i dragar-lo sencer per a lliurar-lo de sediments contaminats després de desenes d'anys d'abocaments incontrolats.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00