Viernes, 03 de Julio de 2020

Otras localidades

DESCOBRIMENT DESTACAT

L'IRTA ha aconseguit practicar tècniques de reproducció assistida en peixos

El descobriment és clau per controlar els processos reproductius a l'aqüicultura

Instal·lacions de l'IRTA a La Ràpita

Instal·lacions de l'IRTA a La Ràpita / ACN (ACN)

L’Institut de recerca i tecnologia agroalimentària (IRTA), ha aconseguit per primer cop utilitzar tècniques de reproducció assistida en peixos.

La importància del descobriment rau en la possibilitat de controlar la reproducció en peixos des d’estadis d’immaduresa fins a que produeixen ous i espermatozoides, el que podria servir, per exemple, per controlar la reproducció d’algunes espècies en perill d’extinció.

Una de les científiques que ha treballat en el projecte, Sandra Ramos, ha explicat que "el que pot suposar per a la aqüicultura es poder reproudïr qualsevol espècie en qualsevol moment".

L’espècie amb la que s’ha treballat és la Llissa, un peix que segons ha explicat Ramos destaca perquè és omnívor, a diferència de la major part d’espècies que consumim, que són carnívores.

"Actualment l'aqüicultura es centra en espècies carnívores com la dorada o el llobarro, que depenen de l'oli i la farina de peix, però per a la sostenibilitat futura de la producció aqüicola necessitem espècies que no depenguin de productes de la pesca, sino que siguin omnívores" ha detallat Ramos.

L’IRTA ha treballat conjuntament amb l’empresa de biotecnologia Rara Avis, i el projecte l’han subvencionat des del Ministeri de Ciència i la Unió Europea.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?