Últimas noticias Hemeroteca

La Generalitat descarta indemnitzar Acciona i li reclama 38 milions d'euros

L'informe que han elaborat els departaments de Territori i Economia conclou que és Acciona qui li haurà de tornar diners a la Generalitat després que el Suprem declarés nul el contracte d'Aigües Ter-Llobregat

La seu d'Acciona a Alcobendas (Madrid) /

La Generalitat descarta indemnitzar Acciona després que el Surem declarés nul el contracte d'Aigües Ter Llobregat. És més, l'informe que han elaborat els departaments de Territori, Economia i Vicepresidència conclou que és Acciona qui li haurà de tornar diners a la Generalitat. En concret 38,4 milions d'euros.

Aquests 38,4 milions d'euros són la diferència entre el que va pagar a la Generalitat i ha invertit Acciona en els sis anys que ha estat gestionant Aigües Ter Llobregat i els ingressos que ha obtingut en aquest període. Segons la Generalitat, Acciona ha invertit 874,17 milions d'euros entre l'aportació inicial que va fer, les obres i el cànon anual; i n'ha ingressat 912,6 pel subministrament d'aigua i la venda d'energia elèctrica.

A més, segons aquest informe de la Generalitat, contràriament al que ve defensant Acciona, no hi ha motius per a indemnitzar l'empresa perquè la Generalitat no ha estat declarada culpable pels tribunals. El Suprem simplement va anul·lar el contracte de privatització d'aquesta empresa pública que gestiona l'aigua de bona part de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

La Generalitat ja ha fet arribar aquestes conclusions a Acciona, que ara té 10 dies per fer les al·legacions que consideri. Però tot apunta que el cas es tornarà a embolicar als tribunals perquè Acciona va anunciar fa unes setmanes que reclamaria al govern català més de mil milions d'euros en concepte d'amortitzacions, danys i perjudicis.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?