Sociedad

Un home mor després de ser reduït per ingressar-lo al psiquiàtric

Els Mossos investiguen la mort d'un noi de 26 anys que divendres va patir una aturada cardiorespiratòria a Abrera quan se l'enduien amb una ambulància

Els Mossos i la Policia Local del municipi el van reduir i emmanillar a l'esquena a casa seva perquè estava molt agitat

Ayuntamiento de Abrera

Barcelona

Els sanitaris van rebre un avís divendres abans de les 2 perquè havien d’ingressar a l’Hospital de Martorell un pacient amb un transtorn psiquiàtric que no volia. El SEM va demanar el suport de Mossos, també hi va anar la Policia Local d’Abrera perquè el noi estava molt nerviós i no volia marxar amb l’ambulància.

Van parlar mitja hora amb ell segons fonts policials i del SEM. Però no el van convèncer. Els sanitaris van decidir sedar-lo i van activar una ambulància medicalitzada. No va arribar segons fonts policials. La van anul·lar segons el SEM. El cas és que per sedar-lo també l’haurien hagut de reduir, que és el que van acabar fent els Mossos i la Policia Local. Al rebedor del pis hi havia una desena de persones entre sanitaris i policies i a més de la família, al costat.

Els policies el van reduir per la força, el van emmanillar a l’esquena i li van subjectar els peus perquè no es pogués moure. Se’l van endur cap a l’entrada de l’edifici, on hi havia una llitera del SEM i allà els sanitaris el van acabar de lligar amb uns tensors perquè no caigués. Quan el posaven dins l’ambulància va patir una aturada cardíaca i el van estar reanimant durant almenys mitja hora, segons el SEM.

També van tornar activar l’ambulància medicalitzada que va arribar en 6 minuts i va intubar el noi. Ja a l’hospital de Martorell van certificar la seva mort. Els mossos han oberta una investigació i d’entrada asseguren que l’actuació va ser correcta. Falta l’autòpsia per determinar les causes exactes de la mort i si la reducció i l’estrés va influir o no en l’aturada cardíaca.

Els jutjats de Martorell no tenen, de moment, cap procediment obert, a l’espera de rebre l’atestat de Mossos i l’informe forense.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00