Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 22 de Octubre de 2019

Otras localidades

Art per trencar estigmes

Trencar amb els estigmes i sensibilitzar-nos mitjançant l'art sobre les malalties mentals. Aquests són dos dels objectius d'una iniciativa que, pretén millorar la condició dels usuaris del Pere Mata amb la col·laboració d'artistes professionals.

Arturo, Marina Duran i Anna Bové /

 

Des de fa uns dies, si passeu per Ràdio Reus, podreu contemplar un quadre que forma part de l'exposició que acullen alguns establiments de la Unió de Botiguers de Reus i que formen part de la iniciativa “Parelles Artístiques”. Tal i com ens explica Anna Bové, del servei de rehabilitació comunitari a Tarragona de l’Institut Pere Mata, es tracta d'ajuntar un pintor o un artista professional amb un d'amateur i que és usuari de l'Institut. Als nostres estudis, doncs, han fet cap la Marina Durany com a professional i l’Arturo que és usuari.

Marina i Arturo amb la tela "Estigma". / Jordi Cartañá

Ambdós coincideixen a titllar d’enriquidora l’experiència que els ha dut a crear 4 teles una de les quals l’han dut als nostres estudis tal i com podem apreciar a la foto superior. Es diu “Estigma” i el quadre vol precisament fer bandera de la voluntat de trencar amb les falses creences. Encara hi ha la idea estesa que les malalties mentals inhabiliten les persones que les pateixen a l'hora de fer vida normal.

Totes les peces estan en venda i algunes d'elles es poden trobar en diversos establiments de la ciutat com també a Ràdio Reus, al Carrer Ample núm. 44.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?