Martes, 22 de Septiembre de 2020

Otras localidades

3.000 catalans cada any pateixen el suïcidi d'una persona propera

Familiars i amics de la gent que decideix treure's la vida reclamen més ajuda psicològica per afrontar la situació

3.000 catalans cada any pateixen el suïcidi d'una persona propera

ACN

Cada any, a Catalunya se suïciden unes 500 persones,  però deixen darrere seu com a mínim 3.000 persones més: les que patiran el dol de la seva pèrdua. 

Barcelona acull, des de fa 6 anys, l'associació Després del Suïcidi, una de les poquíssimes entitats dedicada a assessorar i acompanyar aquest entorn de les víctimes. La formen voluntaris (tots ells familiars que ho han viscut en primera persona) i atenen cada any un miler de persones vingudes d'arreu d'Espanya i, fins i tot, d'altres punts del món.

El que fan és, bàsicament, xerrar, acompanyar-se durant el dol, i només en casos puntuals deriven la persona a una unitat especialitzada de l'Hospital de Sant Pau. Però la llunyania o la manca de recursos fa que no tothom tingui accés a aquests serveis. Per això la presidenta de Després del Suïcidi, Cecília Borràs, reclama que s'ofereixi atenció mèdica pública al conjunt de la població que pugui passar per aquestes situacions.

L'associació es nodreix, bàsicament, de fons privats i demana a l'administració que s'impliqui més (no només pel que fa al finançament, sinó també a l'hora de fer prevenció i acabar amb l'estigma que encara acompanya les morts per suïcidi).

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?