Martes, 29 de Septiembre de 2020

Otras localidades

L'Ajuntament de Barcelona retirarà una medalla a Francisco Franco

Gerardo Pisarello també ha anunciat que faran "la vida impossible" a la fundació que porta el nom del dictador per evitar que s'instal·li a la ciutat

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, durant la roda de premsa.

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, durant la roda de premsa. / Nazaret Romero (ACN)

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que retirarà a Francisco Franco i sis persones i entitats vinculades al règim una medalla concedida pel consistori l'any 1964. Es tracta d'una insígnia commemorativa del que la dictadura anomenava "25 anys de pau", en referència al temps transcorregut des del final de la Guerra Civil.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha justificat la decisió perquè volen "trencar amb la impunitat simbòlica" del franquisme i, en aquest sentit, també ha anunciat que estudiaran totes les vies legals per evitar que la Fundació Francisco Franco aconsegueixi el seu objectiu d'obrir una delegació a la capital catalana. "Els farem la vida impossible", ha sentenciat Pisarello, que demana al govern de Pedro Sánchez que treballi en la mateixa direcció.

La retirada de les medalles de Franco i el seu entorn es votarà al ple municipal del proper 25 de gener, un dia abans del 80è aniversari de l'arribada de les tropes franquistes a Barcelona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?