Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Actualidad

La inversió britànica a Catalunya s'ha triplicat l'últim any

Els dubtes sobre què passarà després del Brexit i una certa relaxació de la tensió política derivada del procés han multiplicat l'arribada de fons d'empreses del Regne Unit

El Renge Unit va decidir sortir de la Unió Europea en un referèndum celebrat el 23 de juny del 2016. / OLIVIER HOSLET EFE

Cataluña

Just després del referèndum sobre el Brexit (juny del 2016), l'arribada de fons britànics a Catalunya es va alentir. La incertesa sobre el seu propi futur a la Unió i la convulsa situació política entre Barcelona i Madrid van fer desaparèixer un 15% de les inversions i Catalunya va caure de la tercera a la quarta posició del ranking d'autonomies que més en rebien.

Però, davant d'una possible fractura imminent amb Europa -i tot i la tensió derivada del procés-, els empresaris del Regne Unit han preferit accentuar la seva presència aquí per si, després, es troben amb noves barreres. Ho apunta Christopher Dottie, president de la Cambra de Comerç Britànica a Espanya, en declaracions a SER Catalunya.

De fet, els empresaris britànics van a contracorrent. Si, en els últims 12 mesos, el conjunt de la inversió estrangera a Catalunya ha caigut un 70% respecte l'any anterior, la del Regne Unit s'ha multiplicat pràcticament per 3: de 180 milions d'euros ha passat a més de 500.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00