Deportes

Segura admet que li han demanat 1,5 milions a canvi de mantenir jugadors a la Masia

El Mànager General Esportiu del Barça ha admès que hi ha representants que demanen comissions milionàries a canvi de convèncer el seu representat per continuar al Barça

Comisions a agents de futbolistes: Bonus Track entrevista a Pep Segura (28/11/2018)

Comisions a agents de futbolistes: Bonus Track entrevista a Pep Segura (28/11/2018)

08:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001422935/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Mànager General Esportiu del Barça, Pep Segura, ha admès al 'Què t'hi jugues!' de SER Catalunya que hi ha representants que li han demanat comissions d'un milió i mig o dos milions d'euros a canvi de mantenir jugadors al FC Barcelona. "Això no ho fan grans representants. És típic d'agents que comencen i estan davant de la seva primera gran operació i també ens ho hem trobat amb grans agències de representació de futbolistes", ha explicat el cap visible de la secretaria tècnica blaugrana. "Ens agradi o no, és una pràctica habitual al món del futbol", ha assegurat.

També sobten els grans sous que es paguen a futbolistes en edat cadet-juvenil. Fonts del club blaugrana asseguren que jugadors que han marxat com Pablo Moreno o Eric Garcia arriben a cobrar 500.000€ bruts l'any de sou a equips com la Juventus o el Manchester City. "Estem parlant de mig milió i comissions d'1-2 milions d'euros", va assegurar Bakero al 'Què t'hi jugues!'. "És difícil d'entendre".

De fet, Adrià Bernabé, jugador que va deixar el Barça per fitxar pel City, es va reunir amb el Barça per veure quin era el full de ruta esportiu que li havien dissenyat. Li van oferir que, al primer any de juvenil, fes la pretemporada amb el Juvenil A. I al segon any, la fes amb el Barça B. Bernabé i el seu agent (De la Peña) va rebutjar l'oferta. "Te l'emportes per diners, no per projecte esportiu", li van dir al representant del futbolista des de la secretaria tècnica. Fonts del Barça expliquen que el sou de Bernabé al City és de 750.000 € bruts anuals.

Hi ha altres factors que afecten, com el de Sergio Gómez, que no va voler escoltar la contraoferta econòmica del Barça quan ja havia decidit marxar al Borussia, perquè el va convèncer el projecte esportiu del conjunt alemany. "Els diners es fan amb 25 anys, no ara", explicava el futbolista a SER Catalunya.

Pràctica habitual al món del futbol

Assegura Pep Segura que és quelcom habitual al "show bussines" del futbol. De fet, el Barça va anar a fitxar un futbolista a França de 15 anys i a la primera presa de contacte l'agent del jugador va demanar 5 anys de contracte, un sou inicial de 500.000€ anuals que evolucionés fins als 750.000€. A part, va demanar una comissió d'un milió i mig d'euros per ell, quantitat que li asseguraven altres grans clubs d'Europa. Ara el Barça intentarà renovar a la sensació del futbol base, Ilaix Moriba, un futbolista en edat cadet que ja juga al Juvenil. És una de les grans apostes del club però sospiten que el City ja li ha ofert una quantitat astronòmica per treure'l de la Ciutat Esportiva del Barça.

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00