Sociedad
TAULA D'OCI NOCTURN

El Pas de la Casa engega una campanya per disminuir els actes incívics

S'incrementarà el control als turistes amb més vigilància privada i policial

Reunió de la Taula Transversal per a la millora de l’oci nocturn, aquest dimecres al Pas de la Casa. / T.N. ANA

Andorra la Vella

El comú d'Encamp ha engegat una campanya de sensibilització i prevenció per acabar amb els comportaments incívics dels turistes i afavorir la convivència amb els veïns del Pas de la Casa. El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, junt amb el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el ministre de Turisme, Francesc Camp, han presentat la mesura en la reunió d'aquest dimecres de la Taula Transversal per a la millora de l'oci nocturn, en la qual han assistit empresaris d'oci, l'associació d'empresaris hotelers i d'allotjaments turístics, la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa i associacions de veïns.

Utilitza les papereres, respecta el descans dels veïns, informa a Emergències de qualsevol desordre o respecta la capacitat màxima permesa. Són alguns dels missatges que es poden llegir en el manual de bones pràctiques publicat en quatre idiomes –català, castellà, francès i anglès– i que l'administració repartirà per la localitat i que estaran disponibles en els hotels i allotjaments turístics. Amb l'eslògan 'Al Pas com a Casa', es busca afavorir la convivència entre veïns i turistes, locals d'oci, operadors turístics i allotjaments turístics.

El comú ha editat 5.000 publicacions i tenen prevista una nova remesa, a l'igual que transformar la guia en un format més senzill perquè els operadors turístics puguin repartir-la als clients. A banda, també s'han creat altres formats en línia, per difondre'ls a través de les xarxes socials i el web del comú, i en format físic, per traslladar el missatge a la via pública amb cartells publicitaris o imatges als rellotges i als contenidors.

A banda de la campanya, una de les novetats per a la temporada és incloure en la polsera que reparteixen els operadors turístics, el nom de la persona, el telèfon del guia i el lloc on s'allotja amb l'objectiu que, si se la troben en estat d'embriaguesa, els agents de circulació i la policia puguin tenir un telèfon i un lloc de referència. A més, tots els operadors turístics que treballin a la localitat contractaran un equip de seguretat privada que, com ha avançat Torres, farà "rondes controlant les sortides d'oci nocturn" de manera que "si detecten alguna incidència, puguin ajudar a pal·liar aquests problemes". Les mesures es concretaran en la reunió que mantindrà el ministeri de Turisme amb els operadors turístics el pròxim mes de gener.

També es reforçarà, com s'ha fet en les temporades anteriors, la presència policial. "Hi haurà sempre una patrulla itinerant", ha explicat el ministre Espot, a més dels agents que estan fixes al Pas de la Casa. Els dies amb més afluència de visitants com per Carnaval, "hi haurà sempre dues patrulles itinerants" de suport per evitar que l'afluència d'operadors turístics puguin "generar certes complicacions". Una de les patrulles estarà formada per membres del grup especialitzat, amb una formació específica per fer front a situacions conflictives.

Nova llei de Seguretat Pública

La nova llei marcarà als propietaris dels locals com a responsables del què passa dins i fora del negoci i preveu un increment de les sancions, passant d'un barem entre 50 i 100 euros a multes que poden arribar als 500 euros per comportaments incívics, com consumir alcohol o drogues al carrer. Un cop entri en vigor la nova llei, en el fullet s'inclourà el cost d'aquestes sancions, per dissuadir als joves turistes de fer-ho.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00