Jueves, 24 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Tenir VIH envelleix

El sistema immunitari de la gent que sobreviu al VIH es degrada abans i això té conseqüències directes sobre la seva salut. Inevstigadors catalns treballen per millorar les seves condicions de vida

Tapissos desplegats a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb motiu del Dia Mundial de la Sida.

Tapissos desplegats a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb motiu del Dia Mundial de la Sida. / Mar Vila (ACN)

L'any 1996, es van començar a distribuir els medicaments antiretrovirals que permetien combatre el VIH  i que aquest deixés de matar. Una bona notícia que, alhora, tenia una conseqüència directa: les persones infectades viurien més anys, però ho farien desgastades per la malaltia.

L'institut de recerca IrsiCaixa i la Fundació Lluita contra la Sida estan investigant les conseqüències del VIH en la gent més gran i les conclusions són clares: el seu sistema immunitari envelleix abans i, per tant, són més propensos a patir patologies renals, osteoporosi, malalties cardiovasculars, deteriorament cognitiu i, fins i tot, alguns càncers.

Ho apunta Julià Blanco, investigador de l'Irsicaixa, que insisteix que un diagnòstic precoç evitaria aquestes situacions: "Si diagnostiquem aviat, el tractament bloqueja el virus, evita que el sistema immunitari hagi de treballar contínuament i l'impacte és molt menor".

Segons els experts, aquest envelliment prematur vinculat al VIH anirà, inevitablement, a més. Actualment, més de la meitat dels pacients que atenen a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (un centre de referència en aquesta malaltia) ja supera els 50 anys.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?