Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 14 de Diciembre de 2019

Otras localidades

La UE retirarà Andorra i San Marino de la llista grisa de paradisos fiscals

En la reunió de l'Ecofin s'ha anunciat oficialment la revocació dels dos territoris un any després de la seva inclusió

El vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos (i), a l'inici de la reunió de ministres d'Economia i Finances de la UE, Ecofin, celebrada a Brussel·les, avui. / ()

La UE ha anunciat durant la reunió de l'Ecofin (que agrupa els ministres de finances dels països membres) que retira de la llista grisa de paradisos fiscals Andorra i San Marino.

La decisió s'adopta un any després que la UE llancés una llista negra i una altra de grisa, prèvia a l'anterior, de paradisos fiscals en la qual s'incloïa el nostre país. Inicialment es van incloure 17 països a la llista negra i més de 50 a la grisa. Un any després, Andorra i San Marino han revocat una sèrie de règims tributaris considerats com a competència fiscal deslleial cosa que ha permès la seva eliminació.

En el cas d'Andorra, el compromís establia la supressió de diverses exempcions fiscals en societats de cartera, patents i finançament intergrup, figures que ja han estat modificades.

En el cas de San Marino, es tractava també de determinades exempcions fiscals per a les companyies financeres, de patents i per a empreses de nova creació tecnològica que també han estat suspeses.

El Grup de conducta de la UE ha de decidir el proper mes de març si els països restants de la llista (més de 50) han complert amb els seus compromisos.

Actualment, dels 17 països inclosos a la llista negra només en queden cinc: Samoa, Trinidad i Tobago, Samoa Americana, Guam i les Illes Verges.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?