Sociedad
ADMINISTRACIÓ

El servei de Tràmits torna a rebaixar l'horari i serà fins a les 5 de la tarda

El nou horari serà efectiu a partir del 2 de gener

El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, a la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. / M.M. ANA

Andorra la Vella

El Consell de Ministres ha aprovat avui els horaris de període intensiu i de vacances del Servei de Tràmits de l'edifici Administratiu de Govern pel 2019.

El ministre de finances, Jordi Cinca, ha anunciat que l'horari d'atenció al públic, que actualment és de 8 a 17:30 hores, quedarà fixat de 8 a 17 hores, a causa de la poca afluència que hi ha a partir de les 17 hores.

D'altra banda, l'horari d'atenció al públic durant les vacances escolars de Carnaval, Pasqua i Nadal serà de 8 del matí a 16 de la tarda. En altres casos puntuals, com de l'1 al 31 d'agost, els dies 23, 27 i 30 de desembre i, l'any 2020, els dies 2 i 3 de gener, l'horari s'adaptarà de 8 a 15.30 hores.

Excepcionalment, els dies 24 i 31 de desembre, el tancament serà a les 13.30 hores.

Carburants

D'altra banda, el Govern afavorirà els vehicles de transport que contaminin menys.

Aquest dimecres el consell de ministres tambe ha aprovat la modificació del reglament d'impostos especials per tal d'incentivar els ajuts als transportistes de vehicles més eficients energèticament. D'aquesta manera, aquells que tinguin una classificació Euro 6 rebran una subvenció de 0,14 euros per litre de carburant, els Euro 5 de 0,12 euros, i els Euro 4 de 0,10. Pel que fa als Euro 3, deixaran de ser subvencionats.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que l'objectiu d'aquesta mesura és fomentar que els empresaris vagin renovant la flota de vehicles, amb aquells que emetin menys gasos contaminants.

La modificació del reglament també contempla l'eliminació del topall de carburant subvencionat, fins ara fixat en els 25.000 litres anuals.

L'any 2017 el conjunt global de les ajudes per aquest concepte va ascendir a uns 590.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00