Sociedad
CULTURA MUSULMANA

"El vel no va en contra cap ordre públic"

Amb aquestes paraules la jove Nacira defensa l'ús del Hijab en espais públics i denuncia prejudicis a l'hora de buscar feina que encara hi ha envers aquest col.lectiu. Dona jove que ens parla d'ella i de la Joventut Multicultural Musulmana de Tarragona.

Nacira El-Fattoumi de la Joventut Multicultural Musulmana de Tarragona / Jordi Cartañá

Entrevista Joventuts Musulmanes (11/12/2018)

16:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000130477/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

Va arribar a Reus amb dos anys des del Marroc i quan a la Nacira El-Fattoumi li pregunten d’on és respon: sóc de Reus.

Passa pels nostres estudis com a portaveu de l’Associació Joventut Multicultural Musulmana a Tarragona. Un ens que neix a Barcelona, format per diferents seus una de les quals a casa nostra. Un dels principals missatges que volen fer arribar és que els joves musulmans són un actiu valuós per a la nostra societat. Se senten tant catalans, com espanyols com europeus.

A Tarragona neix el 2016 amb una junta formada majoritàriament per noies. Estem parlant de joves que tant estudien com treballen en àmbit sanitari, educatiu o a nivell legal i que fan activitats com orientació professional, també acompanyament durant etapa educativa a altres joves entre els 14 i els 28 anys. També volen treballar perquè tots plegats veiem que l’islam és una religió pacífica que busca el coneixement. Reconeix que encara han d’explicar moltes coses obvies sobre aquesta confessió religiosa. I

Amb 21 anys Nacira ens explica que es va posar el Hijab l’estiu passat, de forma totalment voluntària i sense estar sotmesa per un home. Va sentir que era una necessitat i un sentiment el posar-se el vel. Un fet que va sorprendre al seus pares. No es tracta de cap tipus d’acció reivindicativa sinó de coherència.

A la Universitat reconeix que la gent és més de ment oberta i que li han respectat la decisió. A fora, al carrer, si que s’ha trobat amb prejudicis entre la gent gran i també a l’hora de buscar feina.

Si voleu conèixer una mica més la Nacira i dels estereotips que encara planen sobre el món musulmà i la dona us convidem a escoltar l’entrevista que us adjuntem.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00