Sociedad
CONSELL GENERAL

Andorra defensarà davant la UE una revisió de les quotes cada cinc o set anys

El Govern assegura que no s'acceptarà un acord en què el país no tingui el control dels seus fluxos migratoris

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach (al centre), durant la seva intervenció. / M.M. ANA

Andorra la Vella

Andorra defensarà davant la Unió Europea una revisió de les quotes d'immigració cada cinc o set anys.

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha respost aquest matí a les preguntes del conseller general d'Unió Laurediana+Independents de la Massana, Carles Naudi, que ha mostrat els seus dubtes sobre l'acord d'associació en questions com la lliure circulació de persones.

Ubach ha assegurat que la voluntat del Govern és la de mantenir el sistema de quotes d'immigració i que de partida es negociarà una revisió cada cinc o set anys, una transitòria que no ha acabat de convençer ni a Naudi ni al conseller general del PS, Pere López.

El cap de Govern, Antoni Martí, però, ha assegurat que no s'acceptarà un acord en què Andorra no tingui el control dels seus fluxos migratoris.

D'altra banda, Naudi ha mostrat el seu neguit sobre com afectarà la negociació amb la UE a la normativa d'Andorra Telecom i Feda. Li preocupa que perdin el seu monopoli.

En aquest sentit, Ubach ha afirmat que, tot i que encara no han entrat a negociar aquest assumpte, la intenció és conservar el monopoli de les dues companyies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00