Sociedad

Els metges de la concertada tornaran a la vaga

El sindicat Metges de Catalunya denuncia que l'acord que van tancar a finals de novembre amb l'Institut Català de la Salut suposa una discriminació tant pels facultatius com pels pacients assignats als centres concertats respecte els professionals i pacients de la pública

Metges protesten davant el Parlament durant les aturades del mes de novembreACN

Barcelona

L'acord per millorar les condicions assistencials dels metges només és d'aplicació als Centres d'Atenció Primària públics, els que són de l'ICS, no als centres concertats, ni en Primària ni en consultes hospitalàries.

A la pràctica això vol dir que els metges dels centres de l'ICS tenen menys pacients assignats i per tant poden dedicar més temps a cada visita que els dels concertats. Xavier Lleonart és president del Sector Hospitals Concertats del sindicat Metges de Catalunya: "Això, malauradament, crea ciutadans de primera i ciutadans de segona. En aquest sentit hi ha tota la població que depèn de CAPs que no depenen de l'Institut Català de la Salut malauradament, en aquests moments, no tenen ni els fons extraordinaris que van anunciar a nivell de l'ICS ni la instrucció escrita i formal que han d'aplicar aquests acords”.

La sanitat concertada té el 20% de l'Atenció Primària i més del 80% dels llits hospitalaris de Catalunya.

El sindicat farà una assemblea el proper 9 de gener on decidirà com serà la vaga i altres mesura de pressió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00