Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 24 de Octubre de 2019

Otras localidades

Mossos sense prou roba d'hivern

  • Els agents que treballen a les zones més fredes asseguren que han de comprar botes, guants i malles per suportar les baixes temperatures
  • La Direcció General de la Policia diu que en breu entregarà material a 600 mossos de comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre

Amb temperatures sota zero a la nit, els mossos que treballen al Pirineu i a les comarques interiors més fredes de Catalunya han de comprar-se, un hivern més, roba d’hivern per no passar fred. Ho denuncia el Sindicat de Policies de Catalunya. Interior assegura que en breu dotaran de nou material d’hivern a 600 policies de Seguretat Ciutadana i Trànsit de comarques com el Priorat o la Conca de Barberà i de les Terres de l’Ebre, on també baixen molt les temperatures.

Dues samarretes tèrmiques per tota la setmana, dos parells de mitjons, un tapaboques especial i un impermeable per sobre els pantalons. És el material extra que tenen els mossos que treballen al Pirineu, la Catalunya Central, Ponent, Ripoll i Olot. La resta, calçat o guants bons s’ho han de comprar ells de la seva butxaca diu la portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya, Àngels Bosch.

La Direcció General de la Policia assegura que en breu repartirà el material d’hivern (samarretes, mitjons, impermeable i tapaboques) a 600 mossos de les comarques interiors de Tarragona com el Priorat o la Conca de Barberà i de les Terres de l’Ebre. També diuen que els 500 nous efectius que ara són a l’escola de policia rebran aquest material quan acabin al juny independentment del destí que els toqui.

Per la seva banda, Bosch explica que el departament d’Interior incompleix els mandats del Parlament (5 des del 2013, l’últim el passat desembre) on es demana que el Govern doti els Mossos del material adequat. El dia 17 de gener, el Sindicat de Policies de Catalunya portarà aquesta mancança al Consell de la Policia. Bosch assegura que quan han dut els incompliments a la Inspecció de Treball els diuen que la normativa no especifica com ha de ser exactament la roba que obligatòriament ha de dur els agents. Diu que fa 15 anys van presentar al departament una graella amb les temperatures mínimes i les zones “i Interior sempre ha passat del tema menyspreant així els agents”. I recorda que a Das, per exemple, de nit, es poden registrar mínimes de 20 graus sota zero.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?