Sociedad

"Primera moratòria" contra el boom urbanístic a la Costa Brava

La Generalitat anuncia el primer pas per suspendre les llicències per construir en molts dels sectors del litoral

Ateneu Barcelonès

Girona

Aquest dijous, la Comissió d'Urbanisme aprovarà una "primera moratòria" per blindar els primers 500 metres del litoral de la Costa Brava, on se suspendran temporalment les llicències de construcció. Serà un primer pas per deixar en l'aire els permisos de tots els municipis costaners fins que el Departament de Territori no doni llum verda al llarg d'aquest any al pla director urbanístic que hauria de desclassificar els terrenys amb un major impacte al litoral.

Aquesta primera suspensió l'ha anunciada el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, que ha especificat que afectarà els terrenys que siguin aptes per edificar i que tinguin un pendent major del 20%.

L'objectiu final, segons la Generalitat, és repensar el model que ha dut al creixement urbanístic desorbitat, que des de fa mesos denuncia per terra, mar i aire la plataforma ecologista SOS Costa Brava, que aglutina 29 entitats.

El seu advocat, Eduard de Ribot, creu que la moratòria arriba tard i que s'hauria d'haver aplicat 'ipso facto' quan es va anunciar davant dels alcaldes el novembre del 2018. Per això, assegura que alguns promotors han aprofitat per prémer l'accelerador, com en el cas de Cala Morisca de Tossa de Mar, on la seva alcaldessa va reconèixer que aconseguirien esquivar la moratòria.

Mesura "electoralista"

No ho veuen igual des del sector de la construcció. El president del Col·legi d'Aparelladors, Miquel Vendrell, ha criticat la moratòria perquè la perceben com una ingerència de les administracions. "Tothom sabia que s'anaven a fer aquestes coses, no es comprèn que ara ho vulguin aturar. Només ho entenc des de l'àmbit que estem en període preelectoral", diu Vendrell.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00