La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

Alvocat valencià amb la lliçó apresa

Naix una associació de productors d'alvocat per a garantir el cultiu ordenat d'una fruita, que és verdura ara, amb enorme demanda

La llavor (19/01/2019)

La llavor (19/01/2019)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000358511/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

L'Associació Valenciana d'Agricultors, AVA, està impulsant la nova associació. El seu vicepresident, Celestino Recatalá, en La Llavor, ha explicat que ja són més de 400 les hectàrees valencianes en les quals es cultiva l'alvocat. Però és un cultiu que va a més per l'àmplia demanda que té. Per això, i veient l'ocorregut amb cítrics o caquis per posar alguns exemples, han volgut crear eixa associació que porta aparellada una altra iniciativa: una marca de qualitat per a l'alvocat valencià.

No existeix res semblant en tota Espanya, i ací radica la importància d'aquesta mesura pionera. Recatalá explica a més que la inversió és important i es tracta de garantir una rendibilitat i que els qui s'hi dediquen tinguen futur.

L'alvocat requereix unes condicions de temperatura i humitat que ací es donen en moltes zones. No en unes altres, on les temperatures nocturnes són molt baixes. També requereix aigua de bona qualitat. I això, a la província de València, es dona. I també en altres zones de la Comunitat que podrien sumar-se també.

A més, en La Llavor

Parlem de la clàusula de salvaguarda de l'arròs, interpretada per alguns com la demostració que és possible demanar-la per als cítrics. Amb totes les excepcions i diferències entre els dos cultius, és una bona notícia perquè permetrà donar oxigen al sector arrosser que tan malament ho està passant, i reordenar-lo.

I sàpien que si escolten La Llavor sabran des d'apadrinar una olivera fins a cuinar un arròs amb el vi adequat i la música correcta.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00