Últimas noticias Hemeroteca

La llima ens dona una lliçó

AILIMPO, la interprofessional de la llima i del pomelo, considera que la crisi actual (que circumscriu a la mandarina) no seria tan potent amb una INTERCITRUS forta

El sector de la taronja, i bàsicament la mandarina, precisa d'una interprofessional forta per a evitar una crisi com l'actual en la qual es busquen culpables fora quan la major part de la culpa està dins. José Antonio García, president d'AILIMPO, la Interprofessional de la Llima i del Pomelo, que porta 20 anys treballant amb excel·lents resultats, ens explica, primer, què és una interprofessional: una entitat afavorida per la Unió Europea que reuneix tots els actors d'un sector i que des de la unitat i la posada en comú gestiona, bàsicament, les crisis de mercat.

I explica García que és el sector de la mandarina qui pitjor ho té. Reconeix que s'han ajuntat molts factors però considera fal·laç reduir-ho tot a la qüestió sud-africana. Per això es resisteix a parlar de crisi citrícola.

Afig que una interprofessional forta pot controlar l'oferta, retardar-la o avançar-la; té poder sobre els preus i les dates de recol·lecció; sobre les varietats. Dona el control total del producte i permet que tots els operadors isquen beneficiats sense vencedors ni vençuts. Per això reclama una interprofessional Intercitrus forta.

A eixa anàlisi de la interprofessional de la llima s'hi afegeix un altre: el d'un citricultor de La Safor que tampoc veu a Sud-àfrica com a culpable. També el busca a casa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?