Sociedad

Platja amb plaques solars

S'instal·len plaques solars a la caseta de socorrisme de la platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge

Panells solars instal·lades a la caseta de socorrisme / Aj. Calonge

Calonge

La platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge té des d'avui plaques solars que permeten l'autosuficiència energètica de la caseta de socorrisme i les dependència de "La platja a l'abast de tothom". També s'ha instal·lat un punt de càrrega gratuïta de bicicletes elèctriques i una passarel·la de plàstic reciclat per a persones amb dificultats de mobilitat.

Per això, la platja esdevé la primera platja de Catalunya guardonada amb el segell Green Beach. Calonge i Sant Antoni ha estat una de les 12 destinacions d'arreu d'Europa on s'ha provat l'acció Green Beach, desenvolupada per l'Institut de Recerca de Turisme de la Universitat de Girona (INSETUR). Aquest model ha servit per dissenyar un seguit d'intervencions adreçades a millorar l'eficiència energètica i l'accessibilitat.

El regidor de Turisme, Platges, Medi Ambient i Eficiència Energètica, Joan Caner, ha expressat que "és una iniciativa pionera a Catalunya, ja que la platja de Torre Valentina de Calonge i Sant Antoni és actualment l'única platja catalana amb el certificat Green Beach. Un segell que ens reforça com a municipi en els àmbits de l'eficiència energètica, de les energies renovables i de les millores a l'accessibilitat".

A la caseta de socorrisme i a les dependències de "La platja a l'abast de tothom" de Torre Valentina, s'hi han instal·lat 12 panells de plaques solars fotovoltaiques que abasteixen, mitjançant un acumulador elèctric, l'aigua calenta sanitària, la il·luminació, i tots els electrodomèstics d'aquestes instal·lacions. A l'exterior, també s'hi ha instal·lat un punt de càrrega per a bicicletes elèctriques amb quatre punts de connexió, d'ús públic i gratuït en horari solar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00