Últimas noticias Hemeroteca

Agricultura ecològica, fauna salvatge i espècies invasores

En parlem amb Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Elisabet Sánchez als nostres estudis /

Avui hem volgut parlar amb la Generalitat de temes relacionats amb el Departament d'Agricultura i Ramaderia. Elisabet Sánchez ens parla de l'ascens compra ecològica, la plaga de senglars i els riscos d'espècies invasores com la vespa asiàtica.

El boix podria tenir data de caducitat a Catalunya

El Departament d'Agricultura tem que -en el pitjor dels escenaris- l'eruga del boix pugui exterminar l'espècie en 5 anys, però espera mitigar el seu efecte. La directora d'Agricultura a Girona, Elisabet Sánchez, ha explicat que el boix pot rebrotar durant tres anys pels efectes d'aquesta eruga, però que després de cinc anys és molt complicat que resisteixi.

També diu que l'eruga del boix pot ser més problemàtica del que està sent ara. Admeten que poca cosa poden fer als boscos, però que intentaran salvar com a mínim els boixos dels espais públics. Per això, el govern prepara un pla d'actuacions que inclou, entre d'altres, l'ús de trampes o feromones, tècniques que ja s’estan provant a França o Alemanya, països on aquesta eruga també ha fet mal.

Boicot a les gàbies de senglars

En la mateixa entrevista a Ràdio Girona, la directora d'Agricultura a Girona, ha denunciat el boicot cap a algunes accions per controlar el senglar. Elisabet Sánchez ha assegurat que han detectat persones que han obert gàbies per capturar els senglars. Ha assegurat que estan reduint la presència del senglar en algunes zones, però que en altres com les Gavarres és molt complicat. I per això insisteix en demanar la implicació dels pagesos i caçadors.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?