Últimas noticias Hemeroteca

La Síndica alerta que accedir a un habitatge és missió impossible a Barcelona

Maria Assumpció Vila demana a Ajuntament i Generalitat que posin els recursos necessaris perquè l'any 2017 hi hagi un 15% d'habitatges protegits

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà / ()

El problema d'accés a l'habitatge s'està perpetuant i ja és una missió impossible a Barcelona. És l'alerta que fa la Síndica de Greuges en el seu informe anual. Maria Assumpció Vilà reclama a les administracions mesures perquè l'any 2027 hi hagi un 15 per cent d'habitatges socials a la ciutat.

A Barcelona, segons l'informe de la Síndica de Greuges, hi ha 442 famílies que tenen aprovat un habitatge d'emergència, però que encara l'esperen perquè les administracions no en tenen. Destaca també que hi ha més de 3000 persones sense llar de les quals mil dormen al carrer i la resta en albergs municipals.

A tot això s'ha d'afegir un nombre indeterminat de ciutadans que no poden accedir a un habitatge ni de compra ni de lloguer. Per tot plegat la Síndica, Maria Assumpció Vilà demana que Ajuntament i Generalitat posin els recursos necessaris per aconseguir elevar els pisos socials fins al 15 per cent del total. I reclama també que es modifiqui la llei per limitar el preu del lloguer.

L'informe de la Síndica de Greuges també denuncia la falta de transparència dels serveis funeraris. Maria Assumpció Vilà, després d'analitzar i supervisar diverses queixes relacionades amb la contractació de serveis en el sector funerari, conclou que als ciutadans no els queda clar quins són els serveis que han de contractar obligatòriament i quins no.

La Síndica ha rebut durant el 2018 més de 1.700 queixes, la gran majoria relacionades amb el medi ambient i 110 sobre habitatge i dignitat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?