Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 15 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Les conclusions de la 'Comissió BPA' es presentaran al darrer consell general

Balanç globalment positiu dels impulsors de la comissió, quatre anys després d'esclatar la crisi financera

Les conclusions de l'anomenada 'Comissió BPA' es presentaran al darrer consell general de la legislatura, la setmana vinent.

Aquest dimecres la comissió de vigilància del sistema financer ja ha tancat la seva tasca, amb la presentació de les conclusions, després de quatre anys de treballs arran de la crisi de l'afer BPA.

Entre d'altres aspectes, la comissió recomanarà buscar alternatives a la problemàtica del pagador de darrera instància, valorar la integració al Fons Monetari Internacional, reforçar les tasques de supervisió a través de l'Autoritat Financera Andorrana, i estructurar un observatori que analitzi de forma regular el risc sistèmic del sector financer al Principat.

Un dels impulsors i màxim defensor de la comissió, el conseller d'UL i candidat de la Tercera Vía a cap de Govern, Josep Pintat, ha manifestat a SER Andorra que el balanç del funcionament de la comissió és en general positiu malgrat els diferents alts i baixos.

El candidat de la Tercera Vía creu que la conclusió més destacada de la comissió és que el sistema financer andorrà és sòlid.

Malgrat la manca d'informació d'alguns organismes com la Uifand o l'Inaf (avui Afa), per a Pintat el funcionament de la comissió ha permès analitzar les mancances del sistema financer i posar-hi remei a curt, mig i llarg termini.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?