Últimas noticias Hemeroteca

Quan la barba de ton veí veges afaitar...

Tant el caqui com els propis citricultors veuen en la crisi d'enguany una lliçó. La innovació es converteix en la clau d'un futur en altres mercats més enllà de l'europeu

Fruit Logistica, la principal cita mundial del sector de l'agroalimentació, converteix la ciutat alemanya de Berlín en un enorme aparador que va més enllà de la presentació de productes. També és bon lloc per a conéixer com treballen els altres, per a consolidar mercats i per a obrir uns altres. Per a mostrar el més nou. I per a aprendre dels errors comesos.

La crisi citrícola estava en boca de tots. També de sectors com el del caqui que preveu un augment de la producció, que veient l'ocorregut enguany amb les mandarines, aconsella anar tots a l'una. Això vol la Societat Espanyola del Caqui.

I una eina clau és la marca, i la taronja valenciana té molt treball fet, però hauria de buscar un paraigua que a més ja existeix, encara que no tots confien en ell. La Indicació Geogràfica Protegida, la IGP, un distintiu de qualitat més apreciat que les Denominacions d'Origen en molts països europeus i que seria clau per a donar imatge d'unitat.

I l'altra peça clau és la interprofessional citrícola, Intercitrus. Un element fonamental per a comptar amb l'eina que Europa ens sol·licita que tinguem. I des d'una de les grans cooperatives, la més gran de la Comunitat, Anecoop, el seu president Alejandro Monzón, també la demana.

Tots haurien d'anar a una per a que en la pròxima edició de Fruit Logistica parlem dels cítrics valencians només en un sentit, en positiu.

INNOVACIÓ I NOUS MERCATS

Sap vosté que bona part de les verdures que utilitza la cuina xinesa i que es consumeixen en les principals ciutats europees es cultiven al Mareny, al costat de València?

Sap que de la xufa no només ix orxata, que també ja cervesa i fins a untables de xufa? Que el suc de moda és el de magrana? Que hi ha llauradors de somnis?

Escolte La Llavor i descobrirà tot això i molt més.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?