Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 11 de Diciembre de 2019

Otras localidades

LA VENTANA LA VENTANA La rapera Sara Socas en 'La Ventana'

45 anys de presó per al caçador que va matar dos agents rurals a Aspa

La sentència aplica a Ismael Rodríguez pràcticament la pena màxima que permet la llei tenint en compte l'atenuant de la confessió

L'acusat del doble crim d'Aspa, emmanillat pels Mossos, després d'haver escoltat el veredicte de culpabilitat. Imatge del 25 de gener de 2019. /

L'Audiència de Lleida condemna a 45 anys de presó Ismael Rodriguez, el caçador que va matar dos agents rurals al vedat d'Aspa al 2017. La sentència reconeix que els va matar amb traïdoria, sense que els agents tinguessin possibilitat de defensa, i aplica pràcticament la màxima pena que permet la llei tenint en compte l'atenuant de la confessió.

Pau Simarro: l'advocat de les famílies fa una valoració de la sentència / RÀDIO LLEIDA

22 anys per cadascun dels dos delictes d'assassinat, i un més per no tenir permís per l'escopeta amb que va disparar els 4 trets, dos a cadascun, havent de recarregar l'arma i rematant-los a curta distància.

foto: RÀDIO LLEIDA

Xavier Ribes i David Iglesias, no van tenir cap possibilitat de defensar-se, ni tant sols van poder prémer el botó d’emergència del seu walkie talkie. Els va disparar per sorpresa, i “amb la intenció acabar amb la seva vida i menysprear la seva autoritat”. La sentència reconeix la traïdoria, com un agreujant, tal i com va apreciar el jurat popular en la seva decisió de culpabilitat. Aplica gairebé la totalitat de la condemna que demanava Fiscalia, amb l'atenuant de confessió, per què va trucar al 112 dient que ell era l'autor de la mort dels dos agents.

L'advocat portaveu de les famílies, Pau Simarro, considera que s'ha fet justícia: "s'ha fet el reconeixement del delicte d'assassinat, s'ha reconegut que hi havia traïdoria ..ens queda la mica recança que se li hagi estimat l'atenuant de la confessió per què no va ser voluntària sinó induïda, tot i que tècnicament és correcta. Satisfacció d'una sentència que fa justícia i que imposa unes penes molt greus". La sentència estableix, però, que el compliment de la condemna no podrà excedir els 40 anys.

46 folis de sentencia, que ha trigat a redactar-se 17 dies. La indemnització als familiars puja a un milió d'euros, dels quals n’ha de respondre subsidiàriament, fins al límit de cobertura de 300 mil, l'asseguradora del caçador, la companyia asseguradora MUSSAP, Mutua de Seguros y Reaseguros

La sentència també imposa 9 mesos de presó a M. A. F. S, per cooperador necessari, responsable d’un delicte de tinença il·lícita d’armes a l’estar al seu nom l’escopeta amb la qual Ismael Rodríguez va disparar contra els agents rurals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?