La LlavorLa Llavor
Gastro
El Rebost

Ou escalfat amb parmentier de creïlla, pernil i tòfona

Santi Hernàndez ens proposa una nova recepta, fàcil i saborosa

Ou escalfat amb parmentier de creïlla, pernil i tòfona / Santiago Hernández

Valencia

Estem en plena temporada de la tòfona, i a la província de Castelló hi ha algunes fires de renom. De fet, estos dies, a Catí se celebra la XVI edició de la Mostra de la Trufa Negra de Catí, a l'Alt Maestrat.

Es tracta d'una cita ineludible per als amants de l´or negre de la gastronomia, que cada any se celebra a un municipi diferent de la comarca, en el moment més intens de la temporada de la tòfona negra i quan aquestes posseeixen les seues majors propietats aromàtiques i de sabor. Un cap de setmana que reuneix truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i amants de la gastronomia com nosaltres.

Entre les nombroses activitats preparades amb motiu de la fira, cal destacar el concurs de gossos tofoners o degustacions amb tuber melanosporum. De la mateixa manera, es duran a terme ponències i demostracions on distingits professionals donaran a conéixer aquest producte als assistents.

Nosaltres hui al Rebost de La Llavor anem a preparar dos elaboracions diferents. D'una banda farem un ou escalfat, i d'una altra prepararem una parmentier. Després la textura, el sabor i la intensitat de la trufa i el pernil faran la resta de la feina.

Ou escalfat amb parmentier de creïlla, pernil i tòfona / Santiago Hernández

INGREDIENTS

Ous

Trufa

½ kg de creïlla

½ got de llet

Pernil

Oli

Sal

Anou moscada

Pebre

ELABORACIÓ

Parmentier

Bollir la creïlla, pasar-la pel passapuré y afegir-ne la mantega i la llet fins aconseguir la textura cremosa. N'afegim sal i pebre i reservem

Ou escalfat

A un perolet fiquem aigua i una miqueta de vinagre. Quan alce el bull deixem caure l'ou, tapem i retirem del foc. Esperem quatre minuts i ja el tenim a punt.

Mentrestant emplatem, i a la base del plat posem la parmentier, després deixarem caure l'ou i el pernil per damunt, i finalment ratllarem la tòfona. El resultat es exquisit.

Més info:

http://www.unarecetaunrecuerdo.com/huevo-pochado-con-pure-de-patata-jamon-y-trufa/

El Rebost (09/02/2019): Ou escalfat amb parmentier de creïlla, pernil i tòfona

03:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000361271/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00