Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 17 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Camí de la igualtat en la ciència

Avui dia Internacional de la dona i la nena en la ciència conversem amb la responsable de l'observatori de la igualtat per saber on som i què queda per fer per assolir la igualtat plena en aquest camp.

Imma Pastor i Núria Ruiz /

 

El bolquer d’un sol ús, el material ignífug pels bombers, el vidre no reflectant, el filtre del cafè són alguns exemples d’invents fets per dones enginyeres. En parlem avui que és el dia internacional de la dona i la nena en la ciència en companyia d’Imma Pastor, de l’Observatori per la Igualtat de la URV i Núria Ruiz de la facultat de Química.

Amb Pastor posem damunt de la taula dades com que la Universitat Rovira i Virgili és la tercera universitat de tot l'Estat amb més dones catedràtiques, un 27% en total. Són sis punts més, per sobre, de la mitjana.Però en canvi les dadescauen en picat a enginyeria i arquitectura, on només un 5% de les càtedres les ocupa el sexe femení.

Aquí és on veiem com la dinàmica científica en la igualtat de gènere és la mateixa que podem trobar en l’empresa privada, per exemple. I aquí és on veiem el camí que queda per fer.

Amb Ruiz ens ocupem de la segona edició del Girl’s Day. Unes jornades adreçades a noies alumnes d’ESO per acostar-les a les enginyeries. Se celebrarà demà dimarts 12 de febrer.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?