Sociedad
SOCIETAT

Mossos i violència de gènere

Com s'atén en primera instància a una dona que denuncia que pateix violència de gènere?. En quins casos se l'aparta del seu mal tractador?. Quin seguiment i acompanyament se li fa? Se l'assessora a nivell judicial?. El sentit de l'entrevista d'avui a Marc Bayón és el de respondre aquestes i altres preguntes al voltant d'aquesta xacra social.

Com aborden els Mossos la violència de gènere?

20:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000133117/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

Era a finals del mes de gener quan ens va trasbalsar la notícia de la mort de la Kelly Quiñones. La jove alumne de l’Institut Salvador Vilaseca de Reus, moria presumptament assassinada per la seva parella de 19 anys. Un cas que estremeix per la mort violenta altre cop d'una dona i també per la joventut dels seus protagonistes. L’endemà dels fets, al ‘Soroll Camp de Tarragona’ vam voler parlar amb el sergent Marc Bayón, Cap de la oficina d'atenció al Ciutadà. Van ser 13 minuts d’entrevista telefònica en directe en els que ens va donar pinzellades de com i de quina manera s’atén a les persones que pateixen violència de gènere.

Bayón ens explica quin són els protocols que es posen en marxa bon punt una dona entra a comissaria a denuncia maltractaments físics i/o psicològics. De seguida s’estudia el seu cas, es contrasta, i en funció del risc potencial que pateix aquella persona se l’allunya ràpidament del seu agressor. L’agressor també és motiu de seguiment. I en aquesta entrevista, també aflora una xifra que ens ha deixat parats. 13.000 persones han sigut víctimes de violència de gener el 2018 a casa nostra.

Bayón deixa clar que no és que es donin més casos que abans sinó que el que ha canviat és la por a denunciar. Cada cop doncs aquestes situacions es denuncien més.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00