Sociedad

MWC 2019: Noves funcionalitats, wearables, robots, drons i objectes domèstics

La intel·ligència artificial i l'analítica de dades estaran molt presents com a tecnologies transversals en un gran nombre de productes i serveis.

S'esperen nous models de negoci vinculats a les aplicacions 5G i d'Internet de les Coses.

També s'esperen noves aplicacions en tecnologia Digital Twin per simular, monitoritzar i actuar a distància.

Eduardo Navarro CADENA SER

Barcelona

Aquesta edició del Mobile World Congress obre les portes a novetats tecnològiques que, segons el centre tecnològic Eurecat estaran marcades pels objectes intel·ligents i l'Internet de les Coses (Iot), un apartat que inclou els mòbils i wearables amb funcionalitats noves pel que fa a disseny, materials i prestacions, als robots i drones, als artefactes domèstics, i als automòbils connectats i amb autonomia.

D'acord amb la directora científica de Tecnologies Digitals d’Eurecat, María Eugenia Fuenmayor, la realitat virtual també seguirà present al Mobile World Congress, en molts casos associada als videojocs, a les activitats culturals i de recreació, a l'e-learning i a la tecnologia “Digital Twin”, centrada en rèpliques virtuals d'objectes o processos que simulen el comportament dels seus homòlegs reals.

En aquesta edició de la fira mòbil, el 5G, ja a punt de desplegar-se comercialment, serà gairebé una constant, tant en xarxes i components hardware, com en tecnologies i plataformes cloud, dispositius i aplicacions en diferents àmbits.

Referent a això, remarca Fuenmayor, “més interessant que el que ja sabem que hi serà, és el que esperem veure”, en relació a “nous models de negoci vinculats a les aplicacions 5G i d'Internet de les Coses, en sectors com l'agricultura, la seguretat, la salut, la gestió de les ciutats i la interacció entre persones”.

En relació a la tecnologia Digital Twin, “esperem veure aplicacions comercials orientades a simular, monitoritzar i actuar a distància, i sent ambiciosos, veure aparèixer les primeres eines per a desenvolupadors” i, “si a més les aplicacions Digital Twin, inclouen realitat virtual, millor encara”, afegeix la investigadora d’Eurecat.

Pel que fa a robots, el Mobile World Congress mostrarà avenços significatius en intel·ligència, autonomia, cooperació en eixams de robots i interfícies més naturals i avançades en la interacció amb les persones.

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00