Sociedad
SOCIETAT

Sense límits

És Anna Megia, té síndrome de Williams que fa que tingui unes faccions facials característiques i segons cada cas més o menys dificultats psicomotrius, afecció cardíaca... Passa pels nostres estudis per demostrar-nos que a les persones com elles l'últim que hem de fer es posar-los límits.

Anna Mejía i Emmanuel Munteanu / Jordi Cartañá

M'han dit que no servia per res o que no superaria el curs que estava fent

21:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000059527/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

Anna Megia és una tarragonina té la Síndrome de Williams-Beuren. És una malaltia genètica rara caracteritzada per un trastorn del desenvolupament que comporta una malformació cardíaca. Depèn de cada cas també retard psicomotor, amb una dismòrfia facial característica i un perfil cognitiu i conductual una mica per sota la mitjana. Això seria la definició freda d’aquesta síndrome, però l’Anna ens demostra, durant tota l’entrevista, que tot i el gran nombre d’entrebancs que li ha comportat, els ha anat superant un a un. Ràpida, alegre, lluitadora, humana, intel·ligent, tenaç, ens envia un missatge a tots nosaltres i als pares que puguin tenir un infant amb aquesta malaltia, que cal lluitar fins al final perquè aquella criatura tingui una vida el màxim de feliç i plena. I, sobretot, que no els imposem límits. En tot cas ja vindran per si sols.

Passa pels nostres estudis amb en Emmanuel Munteanu, fundador de la productora reusenca Millennials Films. Tots dos s’han embarcat en fer un documental sobre la síndrome en primera persona, amb l’Anna de protagonista. Els cal un pressupost operatiu de 50.000€ i a Verkami han endegat una campanya per aconseguir els 10.000 primers euros.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00