Sociedad
SALUT PÚBLICA

Els psicolegs, indignats perquè encara no entren a la cartera de serveis de la CASS

Acusen el ministre de Salut de manca de valentia

Carles Àlvarez, ministre de Salut / SFGA-CEsteve

Andorra la Vella

El Col·legi de Psicòlegs està enfadat amb el Govern perquè els tractaments psicològics no hagin entrat dins la cartera de serveis de la CASS en aquesta legislatura.

El col·lectiu ha vist com finalitza aquest mandat i les seves reivindicacions no han obtingut el vistiplau del Ministeri de Salut després de diverses reunions de treball.

El president, Òscar Fernández, ha criticat la manca de valentia política que hi ha hagut per part del ministre Carles Álvarez per tal que els tractaments estiguin coberts per la Caixa Andorrana de la Seguretat Social. En aquest sentit, diu que ara mateix les negociacions estan aturades i creu que s’ha perdut una oportunitat de millorar el sistema públic de Salut.

Ha volgut recordar la compareixença al Consell General d’Álvarez l’estiu del 2016 que és quan va fer aquest anunci. D’ençà hi ha hagut converses i la presentació d’una proposta més concreta dels professionals que tampoc ha rebut resposta. Aquesta pretenia que es cobrissin els tractaments dels infants.

Òscar Fernández considera que la feina que s’ha fet fins ara ha de servir per continuar treballant en la propera legislatura i ha fet una crida als partits polítics que concorrin a les eleccions generals que portin aquesta qüestió en el seu programa electoral.

Finalment, ha insistit que la inclusió del psicòleg a la CASS estalviaria un 30% en la despesa de salut mental en un termini de 10 anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00