Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

Les cartes de Joan Puig i Ferreter

L'alcoverenc Josep Ma Girona, periodista i fins fa poc director de SER Catalunya, aquest divendres a la tarda farà una xerrada a la Casa de Cultura d'Alcover sobre la figura de Joan Puig i Ferreter i com van arribar a les seves mans les cartes que es va escriure amb un matrimoni d'Alcover i amb la que acabaria sent la neta d'aquestos.

Josep Maria Girona als estudis de Ràdio Reus /

 

Quan Josep Maria Girona era estudiant de periodisme a la UAB, l’any 1982, el seu professor Ramon Barnils li va encarregar un treball sobre algú que hagués sigut periodista i escriptor. Va pensar en Joan Puig i Ferreter. Quan Girona va preguntar al seu pare sobre amb qui en podria palar de l’escriptor, de seguida li va dir “ves a veure a la Irene Vallverdú”. I així ho va fer. Només entrar a casa la Irene, tal i com explica a la conversa que hem tingut al Soroll Camp de Tarragona d’avui, el periodista de seguida es va adonar que en un racó d’una sala hi tenia un moble ple d’obres de Ferreter.

Poc s’imaginava que anys més tard, la Irene li entregaria una carpeta amb les cartes que l’escriptor va escriure a un matrimoni d'Alcover de la que ella mateixa n'acabaria sent neta. Quina relació tenia el gran escriptor amb aquelles persones?. És una de les grans qüestions que tractarà Josep Ma Girona aquest divendres, a la tarda, a la Casa de Cultura d’Alcover amb motiu de la donació que ha fet al museu de la vila d’aquestes cartes i també dels llibres que tenia la Irene.

Una història que té molt a veure amb els orígens familiars de Ferreter i que, com ressalta Girona, van fer que Puig i Ferreter fos el geni que va ser.

Si no us voleu esperar a divendres n’ hi ha prou amb que cliqueu l’audio que us adjuntem i  descobriu una part  important de la vida d’un dels grans escriptors de la literatura catalana.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?