Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

El futur passa per la unió

Caixa Popular, la banca cooperativa valenciana, reivindica el model cooperatiu com a solució de futur per al camp valencià

"L'agricultura com fins ara, ho té complicat". Així de clar és Paco Alós, el responsable de la secció "Agro" de Caixa Popular, en marxa des de fa un any. L'agricultura valenciana té futur i per això aquest banc ha entrat en un sector que s'havia quedat sense bancs valencians, sense suport, amb la desfeta de Bancaixa i la CAM. Ara cobreix eixe espai però mirant cap al futur que prepara el nou marc legal recentment aprovat: la digitalització i la producció ecològica.

Però tot això no servirà si no hi ha un canvi de mentalitat en el camp valencià. El minifundisme és un llast que pot alleugerir la nova llei. Però si no hi ha conscienciació i voluntat d'unió per part dels agricultors el futur no serà. En eixe sentit Alós reivindica el model cooperatiu del qual Caixa Popular n'és bon exemple.

A més, en La Llavor

Descobrim les claus per a que cinc vins valencians d'Anecoop Bodegas (una altra cooperativa) hagen obtingut guardons en els prestigiosos premis japonesos SAKURA. Un grup de dones entre enòlogues, sommeliers, periodistes, prescriptores... premien els millors vins que mariden amb la gastronomia japonesa. En els vins seleccionats hi ha un element comú: són suaus, tots. I dolços els blancs. La clau està en la varietat moscatell que casa molt bé amb la cuina japonesa, molt especiada. I el més important és que amb estos premis Anecoop obri una porta en un mercat molt exigent i difícil.

I els contem també com, amb xufa, s'ha elaborat un untable de xocolate apte per a vegans que ja està en el mercat "gurmet" i que lluita ara per a entrar en el circuit de la gran distribució. Tiggy és una crema de xocolate 100% valenciana, elaborada amb productes naturals i que torna a demostrar que la xufa no és només orxata.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?