Sociedad

Dissabte es posarà en servei l'estació de metro de Provençana a l'Hospitalet

És la sisena parada de la línia 10 Sud que es va inaugurar el passat mes de setembre

Eduardo Navarro CADENA SER

Barcelona

Després del Mobile, el proper dissabte 2 de març, l'Hospitalet de Llobregat estrenarà una nova estació de metro. Es posarà en servei Provençana, l'estació de la línia 10 Sud que donarà servei al barri de Santa Eulàlia.

La línia 10 Sud va començar a funcionar el passat mes de setembre amb la inauguració de les estacions de Foc i Foneria al Passeig de la Zona Franca, a Barcelona. Ara mateix té 5 estacions, 3 compartides amb la línia 9: les de Collblanc, Torrassa i Can Trias-Gornal. A partir de dissabte se n'inaugurarà una sisena, la de Provençana situada entre els carrers de Rossell i Aprestadora, molt a prop de la Gran Via.

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha explicat al programa La Ventana que l’obertura de Provençana estava prevista per a finals del mes de març, però que finalment s’ha avançat al dia 2. Bàsicament perquè la llei estableix que no es poden fer inauguracions en els 54 dies anteriors a la celebració d’unes eleccions. I les generals estan convocades per al 28 d’abril

Marín ha afegit que en pocs mesos s’obrirà també l’estació de la Ciutat de la Justícia. I que això representa completar una xarxa de metro que suposa un sistema excel·lent per connectar els barris de la ciutat.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de l'Hospitalet, Manuel Piñar, celebra la posada en funcionalment d'aquesta nova estació. Diu que la reben "amb certa il·lusió perquè s'han anant complint els terminis, cosa que no és habitual en l'administració". Piñar confia que també es compleixi el calendari i que a l'octubre es posi en funcionament l'estació de la Ciutat de la Justícia.

Per posar en servei Provençana i Ciutat de la Justícia, el govern català ha invertit prop de 40 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00