Sociedad

Salt es mira el futur amb optimisme

Fem una passejada amb Jordi Viñas a Soroll

Jordi Altesa entrevistant a Jordi Viñas / Ajuntament de Salt

Salt

La primera vegada que hi ha referència del nom de Salt és l'any 834, quan un document es refereix a la zona com a 'Salto', tot i que més tard també es faria servir 'Saltu'. El procés d'expansió del municipi es va viure a mitjans del segle XIX amb l'arribada de tres indústries tèxtils. El 1910, Josep Coma Cros va passar a ser l'únic propietari de les tres empreses i va comportar canvis importants com la construcció de la Central Elèctrica de Montfullà i la del Molí de Salt. Actualment, la zona sud s'està convertint en el nou motor econòmic i de creixement del municipi.

Precisament, la ruta que fem amb Jordi Viñas acaba a la zona sud però comença a la zona de les Deveses, que juntament amb el parc monar són el gran pulmó verd de Salt (ocupen el 50% del territori municipal).

L'alcalde de Salt ens ensenya el seu municipi

28:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000181058/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un altre punt d'interès ha estat l'educació. Aquest any Salt ja inverteix 80.000 euros per desplegar el pla educatiu, amb projecció el 2025. El pla, que va comptar amb àmplia majoria política, aposta per allò que es coneix com Educació 360. Això implica que no només s'eduqui a les escoles. El pla educatiu ha arribat després de més de dos anys de feina prèvia.

Al mercat municipal hem parlat d'emprenedoria, amb el projecte Salt Xef, una 'incubadora gastronòmica' que ja ha creat el seu primer projecte.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00