La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

Luis Planas: "Clar que hi ha sensibilitat cap al camp valencià"

En La Llavor, el ministre analitza les claus de la crisi citrícola en la prèvia d'una reunió la setmana que ve a Madrid amb el sector i totes les autonomies afectades

La llavor (02/03/2019)

La llavor (02/03/2019)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000363996/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

La trobada serà el pròxim dia 7, després de la cimera citrícola organitzada pels socialistes valencians. Estan citats representants del sector i de totes les autonomies afectades. La principal productora és la valenciana i per tant és la principal afectada. I Luis Planas insisteix: "hi ha sensibilitat cap al camp valencià", naturalment. Però no tot està en demanar ajuda, també cal arrimar el muscle i Planas insisteix, falla la unió.

Els productors valencians haurien d'unir-se en organitzacions de productors i reactivar Intercitrus per a poder exigir a Europa mesures com la clàusula de salvaguarda que Planas no descarta, demanar sempre que ho avalen les dades. No obstant això, afirma que aquests demostren que l'entrada de cítrics de països tercers no ha sigut determinant. Ho demostra el fet que la segona part de la campanya mantinga la tònica de preus molt baixos sense presència de cítrics de fora a Espanya. Així que toca parlar de tot en eixa trobada a Madrid.

I de cara a aquesta campanya, Planas no descarta prendre més mesures per ajudar al sector. En la primera part de la campanya es va destinar una part de la producció a suc per a evitar que es perdera. En aquesta segona part, i atés que es manté la tendència, Planas no descarta altres mesures, com incentius fiscals.

El ministre ha repassat altres temes. Sobre l'actual situació de falta d'aigua i l'absència del promés Pacte Nacional posa l'accent en la necessitat de continuar treballant en l'eficiència.

Quant a la negociació de la PAC, la política agrària comuna de la Unió Europea, Planas explica que acabada la fase de debat, toca analitzar les diferents propostes amb tranquil·litat. Afirma que el Govern ha tingut en compte totes les sensibilitats i que eixa reforma és difícil que arribe abans del pròxim any.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00