La LlavorLa Llavor
Gastro
El Rebost

Pimentons farcits

A la zona de l'interior d'Alacant els diuen bajoques farcides, però es fan per tota la Comunitat Valenciana

Santiago Hernández

Valencia

Els pimentons farcits d'arròs, carn picada i tonyina és una recepta típica alacantina. Uns pimentons amb un sabor intens que mariden a la perfecció amb l'arròs, la tonyina i la carn. A la zona de l'interior d'Alacant els diuen “bajoques farcides”, però es fan per tota Comunitat.

Després de cuinar-los, l'aroma dels pimentons rostits queda en la nostra llar durant unes hores. Una aroma especial que em recorda quan en el forn del meu tio es rostien els pimentons que les veïnes del carrer portaven al forn per a que li'ls preparara. Rostien pimentons, cebes i creïlles. Quins records aquells.

Ingredients (per a 2 persones)

2 pimentons rojos grans

70 gr d'arròs per persona

400 gr de tomaca natural triturada

100 gr tonyina

Santiago Hernández

200 gr de llomello o carn picada

2 dents d'all

Santiago Hernández

sal

Paper sulfuritza de forn

Preparació

El farcit:

En primer lloc precalfem el forn a 200 °C. Fregim en una paella la carn picada o el llomello trossejat amb l'all picat laminat i un raig d'oli d'oliva a foc lent. Quan tinguem la carn ben sofregida hi afegim la tomaca natural triturada. Removem i tirem la tonyina. Rectifiquem de sal.

Després hi afegim l'arròs (o bomba o albufera) i el removem bé sense apagar el foc. Apaguem i ja tenim preparat el farcit.

Mentrestant, anem preparant els pimentons. Tallem la part del peduncle de cada pimentó com si fora una tapa. Netegem i eliminem totes les llavors. Untem el pimentó amb una mica d'oli per a que la pell després se separe amb facilitat del pimentó.

Seguidament els omplirem però sense pressionar, i els embolicarem amb el paper sulfuritzat. Punxem un parell de vegades amb el ganivet en cada pimentó per a que entre bé la calor. Introduïm en el forn durant 1 hora i 15 minuts.

El Rebost (02/03/2019): Pimentons farcits

04:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000364328/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00