Sociedad
SETMANA DE LES DONES

Dones i política local

Als nostres estudis, avui, Lídia Bargas alcaldessa de prades des de fa 8 anys i Sara Janer, alcaldessa de Pontils i la més de Catalunya. Amb totes dues conversem en primera persona sobre la presència de la dona en la política en l'àmbit local i també nacional.

Sara Janer i Lídia Bargas / Jordi Cartañá

Heu notat que sou dones en política?

26:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000059919/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

Segons unes conclusions presentades en un congrés de dones juristes de l’any 2017, si tot va com els últims anys la igualtat de gènere en la política catalana no s’assolirà fins el 2031. És el punt de partida amb l’alcaldessa de Prades, Lídia Vargas i Sara Janer alcaldessa de Pontils i la més jove de Catalunya.

Vargas respon que sí quan se li pregunta per si hi ha un sostre de vidre en la política i explica que quan va començar es va sentir qüestionada pel fet de ser dona. En canvi Janer diu que ella no s’ha sentit qüestionada per ser dona sinó per ser jove. Va assumir l’alcaldia amb 24 anys i llavors la pot que tenia era la de no fer-ho bé.

Ambdues coincideixen que estar al servei de la ciutadania és una feina de 24 hores al dia i que un dels problemes és la manca de conciliació familiar. Una bona mostra la trobem amb el fet que Janer és una de les 3 alcaldesses que hi ha a la Conca de Barberà d’un total de 22 municipis.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00